Prezentarea Expoziției digitale 30 de ani de la Fenomenul Piața Universității (1990-2020)

Expoziția digitală 30 de ani de la Fenomenul Piața Universității (1990-2020) a fost realizată de Muzeul Universității din București pentru a marca trecerea a trei decenii de la evenimentele petrecute în lunile aprilie-iunie 1990 în Piața Universității din București, precum și rolul Universității din București ca factor coagulant al dezbaterilor civice în primele luni după Revoluția Anticomunistă din Decembrie 1989.

Pentru a surprinde cele mai importante trăsături ale Fenomenului Piața Universității, expoziția digitală a fost împărțită în opt secțiuni: Cadrul general, Universitatea din București: 1989 vs. 1990, Actori individuali, Actori colectivi, Activități de golan pe timpul Fenomenului Piața Universității, Reflectarea Fenomenului Piața Universității peste ani, Fenomenul Piața Universității văzut prin ochii caricaturistului, Fenomenul Piața Universității văzut prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Expoziția va urmări pe parcursul a circa 3 luni desfășurarea Fenomenului Piața Universității, aducând periodic în atenția publicului interesat noi și noi detalii, lăsând însă în seama vizitatorului formarea propriului punct de vedere privind evenimentele din urmă cu trei decenii.

Expoziția reprezintă rezultatul unui efort de echipă, coordonat de colectivul Muzeului Universității din București și în care s-au regăsit studenți ai Facultății de Istorie, de la programele de licență și master.

Expoziția digitală 30 de ani de la Fenomenul Piața Universității (1990-2020)

https://muzeu.unibuc.ro/ro/fpu30/

 

Muzeul Universității din București

Înființat la 29 iulie 1967, Muzeul Universității din București își propune să conserve și să promoveze o moștenire academică prestigioasă compusă din documente și obiecte cu profundă semnificație pentru istoricul acestei importante instituții de învățământ bucureștene. Tipologia celor peste 2000 de exponate din patrimoniu este diversă: documente, manuscrise, cărți rare, cursuri universitare, litografii, fotografii, planuri, medalii, plachete, insigne, drapele, picturi, sculpturi, pisanii și piese de mobilier.